Ernst Hotel Supply

Ernst Hotel Supply är en del av Ernst Textil AB som i snart 30 år varit en av Sveriges ledande grossister inom textil branschen. Familjeföretaget levererar till återförsäljare i hela Skandinavien men även Europa, Nordamerika och Sydafrika. Genom åren har vi etablerat mycket goda relationer till många av de bästa producenterna och tillverkarna runt om i världen.

Bakgrund

Grundaren Ernst Dahlberg arbetade på 80-talet som försäljare inom textilbranschen. 1988 startade han så smått Ernst Textil AB hemma i bostaden, detta i kombination med sin anställning på August Werner i Göteborg. Försäljning ökade och snart var både hus och garage fullt med lagervaror. Nya kunder hittade dit och snart var det dags att ta steget fullt ut. Idag drivs företaget Ernst Textil och Ernst Hotel Supply av Ernst söner Magnus och Johan Dahlberg. Sedan 1998 sitter man i egna lokaler i Östra Karup precis invid motorvägen vid avfarten till Båstad.

Ernst Hotel Supply såg dagens ljus för några år sedan när Bjärehalvöns ledande hotell besökte Ernst Textil i jakten på nya gardintyger. Snart blev företaget engagerade med att försöka hitta även färdiga produkter som utformades efter hotellets egna tankar och idéer. Det var början till ett vidare samarbete som kom till att omfatta många fler produkter inte minst inom bädd, bad och spa. Vi är glada att vi fick detta förtroende vilket blev början på ännu ett kapitel för verksamheten inom Ernst.

 

decorative image